Over mij

Wat fijn dat je hier bent. Ik ben steeds weer geïnspireerd door de dappere mensen die bij me komen om regie te pakken over hun leven. Ik ben heel dankbaar als ik iemand kan ondersteunen in hun groei en mensen weer te zien verbinden met zichzelf, de wijsheid van hun lichaam en de kracht van het onderbewuste. 

Waar het begon

Ik ben geboren in Tonden en blij met vier broers en twee shetlandpony’s. Ik woon momenteel in Utrecht met mijn lieve man. Toen ik vier maanden oud was, namen mijn ouders mij mee naar Italië waar zij een opgraving leidden. De eerste vier jaar van mijn leven woonde ik de helft van het jaar daar en de andere helft in Nederland. Ik denk altijd dat daar mijn reislust en liefde voor warm weer vandaan komt. 

Ik was altijd al bezig met verbinding, zo was ik dol op rituelen zodat ik stil kon staan bij het moment. Dieren die ‘ in het moment zijn’ perfect uitdragen waren mijn maatjes en in de natuur kon ik tot mezelf komen na een drukke dag. Ook kon ik me eindeloos verwonderen over het leven om me heen. Een mooie basis want het leven had ook voor mij uitdagingen in petto. Ik werd ziek en dit bleek de grootste uitdaging tot verbinden en verwonderen. 

Wat wil mijn lichaam mij zeggen? 

Voordat ik mezelf deze vraag stelde waren er eerst jaren van klachten zoals onder andere extreme vermoeidheid, onverklaarbare pijn, maag/darmklachten, duizeligheid, hartkloppingen, hormoondisbalans, soms hevig soms draaglijk. Ik kreeg een aantal diagnoses en onderging een eindeloze reeks van behandelingen zowel van reguliere als alternatieve behandelaren. Van elke behandeling werd ik of zieker of had ik weinig tot geen resultaat. Totdat ik besloot dat het genoeg was met behandelen en ik samen wilde werken met mijn lichaam.

Maar hoe werk ik samen met mijn lichaam? 

Allereerst ben ik boeken gaan lezen over familieopstellingen, voice dialogue, aromatherapie en energetische heling en ondertussen ben ik mijzelf gaan behandelen met essentiële oliën van therapeutische kwaliteit. Ook ben ik mindfulness meditaties gaan doen. En zo kwam ik steeds meer in contact met mijn lichaam en de diepere lagen. 

Geraakt

Veel van wat ik las raakte me, mijn lichaam had me iets te vertellen. Ook raakte het me in onzekerheid; zat het dan toch ‘tussen mijn oren’ zoals ik zo vaak te horen had gekregen? Dat deed pijn. Totdat ik me beter ging verdiepen in de materie en begreep dat het niet zo werkt. Het gaat niet over ‘nog even je schouders eronder zetten’, ‘wat beter je best doen’ of  ‘nog wat positiever denken’, het gaat over je diepste emoties en belemmerende kernovertuigingen aankijken en weer in beweging brengen. En dit allemaal op een ontspannen en prettige manier met lol, vertrouwen en verrassingen.

Heling

Met deze nieuwe manier van naar de werkelijkheid kijken, mocht ik de verbinding maken met mijn onderbewuste en mijn familiesysteem door prachtige systemische oefeningen en de Body en Mind Reset methode. Er bleek onverwerkt trauma aan mij te zijn doorgegeven vanuit de familielijn en ik kreeg inzicht in onderliggende thema’s. Ik doorleefde de emoties, kreeg weer vertrouwen in mijn lichaam, daagde mezelf uit en na deze sessies was ik van mijn fysieke klachten af. 

Ik ben beter!

Daar stond ik dan, weer met alle energie van de wereld. Toen kon de reis pas echt beginnen, want dit is een manier van leven. Ik ben blijven samenwerken met mijn lichaam, geest en ziel. In de maanden na de sessies verdwenen ook nog mijn maag/darm klachten en mijn hormonen stabiliseerden. Ik leerde steeds beter mijn gevoeligheid inzetten en pluk daar de vruchten van tijdens het geven van sessies en in mijn persoonlijke leven. Ik kon eindelijk weer op reis en ben 3 maanden naar Azië vertrokken met mijn lief. 

Dit kan jij ook!

Ik heb niets uitzonderlijks gedaan, als ik dit kan kan jij het ook. Je moet alleen weten hoe. Ik weet nu de weg en gun jou een sneller herstel daarom ben ik nu aan het werk als coach voor mensen met onbegrepen klachten, zowel fysiek als mentaal want alles werkt samen. Ik heb enorm veel zin om met jou aan de slag te gaan zodat jij ook weer kan stralen!

Mijn filosofie

Ik werk vanuit de gedachtegang dat onze onbegrepen klachten ons iets duidelijk willen maken. Onze lichaam en geest zijn altijd weer balans aan het vinden, homeostase met een mooi woord. Denk maar aan als je je snijdt en je lichaam springt meteen in actie om deze snee te helen. Of als je geraakt wordt en je huilt de emotie er even uit of als je iets spannends doet en jouw lichaam ontlaad deze spanning door jouw handen te laten trillen. Allemaal voorbeelden van jouw zelfhelende kracht en de wijsheid van je lichaam. Je lichaam en geest zijn in het vinden van deze balans altijd verbonden. Jij bent zelfhelende kracht. Als dit niet lukt dan betekent dat dat er iets de natuurlijke stroom van energie die jou jou maakt heeft onderbroken.

Met de wijsheid van jouw systeem gaan wij deze verstoring vinden. Wat wil jouw klacht je zeggen en wat mag er loskomen zodat je energie weer kan stromen en jij je weer vrij en energiek voelt? Samen gaan we met nieuwsgierigheid kijken naar dat wat zich aandient. Door onze verwachtingen los te laten en ons over te geven aan het proces kan de natuurlijke heling zijn werk doen. 

Deze nieuwsgierigheid is ook mijn leidraad, in mijn leven en werk. Wat nou als jij meer blijkt te kunnen dan je dacht? Ik nodig je uit zonder verwachtingen en met open vizier bij me te komen om je te laten verrassen door jezelf. 

Opleidingen

Body & Mind Reset Coach

Opleiding gevolgd bij de grondlegger Vilna van Betten. De Body en Mind Reset is een mix van kennis uit de medische wetenschap, oosterse geneeswijzen, energetische geneeskunde en neurowetenschappen. 

Ik heb mij gespecialiseerd in transgenerationele overdracht.

Systemisch Coachen

Opleiding gevolgd bij de Academie voor leven. Hier leerde ik systemisch waarnemen en werken. Tevens leerde ik over de werking en 1 op 1 begeleiding van opstellingen.

Reiki 1

Ik heb de opleiding gevolgd bij Cat Wheeler. Zij onderwijst volgens de Usui Shiki Ryoho stroming.

Video Interactie Begeleiding

Opleiding gevolgd bij Edux. Hierbij coach ik door de coachee zichzelf in actie te zien op beeld. 

Pedagogisch Specialist

Opleiding gevolgd bij Smart Group. Hierbij heb ik de extra pedagogische achtergrond verkregen die er nodig was om als Pedagogisch coach te kunnen werken. 

HBO Culturele Maatschappelijke Vorming

Tijdens deze opleiding heb ik mij gericht op het inzetten van theater als middel om mensen te verbinden, te laten nadenken en in beweging te brengen. Ik heb een minor gedaan over ontwikkelingsgericht leren trainen. 

Overige ervaring

Naast bovenstaande opleidingen heb ik me verdiept in Tantra, Mindfullness, Energetische geneeskunde en Aromatherapie.

REVIEWS

Zij gingen je voor:

De sessie bij Hilde markeert een grote en gewilde stap voor mij. Met een integere en persoonlijke benadering heeft zij mij bijgestaan met mijn hulpvraag. Hilde bleef ook in de nazorg betrokken door zoveel mogelijk handvatten aan te reiken om zelf verder te kunnen. Dankzij haar hulp, voel ik mij klaar voor de volgende stappen die mij te wachten staan.

Julie

Ik kwam bij Hilde voor een BMR-sessie en meteen voelde ik dat alles oké was. Haar warme persoonlijkheid zorgde ervoor dat ik me meteen comfortabel voelde. Ik mocht bij deze sessie weer een stukje verder op mijn reis. Er zijn weer stukken opgeruimd. Zo waardevol om dit op deze mooie manier te doen en zeker bij zo’n fijn mens als Hilde.

Maria

Hilde is super professioneel en geeft je een gevoel van vertrouwen. 

Stella

© Copyright Hilde Stibbe | Algemene voorwaarden| Privacy verklaring